Omgeving

Vakantiehuis Achterhoek - Luxe vakantiehuis in de Achterhoek

Luxe vakantiehuis Achterhoek huren van particulier in Lochem Gelderland

 Het Achterhoeks landschap

 

Je hoort wel eens zeggen dat de Achterhoek het gebied van Nederland is met het mooiste natuurschoon. Er is geen betere plek om te wandelen of te fietsen dan in de Achterhoek. Tal van natuurbeheer- en toeristische organisaties hebben dan ook een scala aan wandelroutes en fietsroutes uitgezet.

 

De Achterhoek is door het Fietsplatform uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland. Niet verwonderlijk, want vrijwel nergens is de afwisseling in landschap zo groot als hier.  Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek wel een coulisselandschap wordt genoemd. Fietsen of wandelen in de Achterhoek is genieten van historie, natuur en prachtige fietspaden en wandelroutes.

 

Hanzestad Zutphen  is historisch gezien de belangrijkste stad van de Achterhoek en ligt aan de samenvloeiing van de rivieren de IJssel en de Berkel. Zutphen heeft een groot historisch centrum met statige koopmanshuizen, kerken, kloosters en vestingwerken. Bijzonder is het grote aantal hofjes in de binnenstad.

 

Wie Achterhoek zegt, zegt kastelen. Waan je in de Middeleeuwen, speel jonkvrouw of ridder op een kasteel. Hier liggen verspreid in het landschap tientallen buitenverblijven van de oud-Gelderse adel. Sommige oorspronkelijk gebouwd als verdedigingswerk in de vroege of late Middeleeuwen, andere als chiquere woonstee in de 17e en 18e eeuw. Op en rond de landgoederen, maar ook bij boerenhoeves of zelfs in verschillende historische stadskernen, zijn prachtige tuinen ontstaan. Toeristen worden van harte verwelkomd, want de Achterhoeker is trots op zijn gebied en laat het graag aan zijn gasten zien. Kom dus naar de Achterhoek voor het bezichtigen van een prachtig kasteel of landgoed.

 

In de omgeving zijn vele bezienswaardigheden zoals:

 

         Huis Verwolde

 

         De Wildenborch

 

         Kasteel Vorden

 

         Kasteel Hackfort

 

         Landgoed De Wiersse

 

         Pinetum De Belten

 

         Hanzestad Zutphen

 

         Hanzestad Deventer

 

         Kristalmuseum Borculo

 

Boerderijmuseum De Lebbenbrugge te Borculo

          

 

 

 Recreatie mogelijkheden:

 

Recreatie vijver

 

Zwemparadijs De Beemd te Lochem

 

Golf- & Countryclub 'DE Graafschap' te Lochem

 

Zwem- en Recreatiebad "In de Dennen" te Vorden

 

In de omgeving vindt u de volgende attractieparken :

 

Land van Jan Klaassen Braamt

 

Avonturenpark Hellendoorn